Scrisoare deschisa
Catre,
Europarlamentarii din Romania

Doamnelor si domnilor europarlamentari,
Am citit scrisoarea deschisa adresata presedintelui Romaniei Klaus IOHANNIS de catre europarlamentarul independent Cristian PREDA si reluata de catre dl. Ionel DANCU.
NB – pentru cei care nu au citit-o o atasez.

Sincer sa fiu, nu imi este clar care este -daca este- mesajul/substratul pozitiei de „releu”a domnului DANCU.
Am tot respectul pentru toti europarlamentarii care nu asteapta „sa fie trasi de maneca” pentru a actiona -cu intreaga lor capacitate- in interesul celor care i-au ales.

In consecinta ma voi referi strict la scrisoarea d-lui Cristian PREDA.
1. Se mentioneaza: [conform tratatelor (art. 14(2) TEU) europarlamentarii repezinta … „cetatenii uniunii”, nu institutiile din tarile unde au fost alesi].
2. Se afirma: [avem de a face cu un paradox: eurodeputatii romani sunt foarte bine integrati in familiile politice europene, colaboreaza -cei activi, desigur, nu lenesii!- cu Comisia si Consiliul, cu guverne din celelalte state membre si din intreaga lume, dar sunt in divort cu institutiile din tara lor].

Domnule PREDA,
Apeland la abecedarul moral, social, politic de la nivel comunitar dar in primul rand de la nivel national, va precizez:
– Europarlamentarii reprezinta „cetatenii Uniunii”, incepand cu cetatenii care i-au votat, nu v-au ales nici scandinavii, nici ibericii, nici oricare altii.
NB – daca de ex. Ungaria va cere oficial separarea Transilvaniei, veti actiona pe principiul „Cominternului” in cadrul familiei politice europene? Se pare ca nu trebuie exclusa aceasta posibilitate, mai mult sau mai putin probabila
– Faptul ca sunteti in divort cu institutiile statului roman, implicit cu Romania, dar sunteti bine integrat in colaborarea cu guverne din alte state, este stupefiant.
Sa integem ca aceste colaborari sunt pe alte baze decat cele din legi, directive, tratate comunitare?
Sa intelegem ca pozitia dvs. relationala este proactiva cu alte state si propasiva cu institutiile statului roman?

Domnule PREDA,
Voi fi mai mult decat transant:
1. Repet, divortul cu institutiile tarii, este divortul cu tara.
Va amintesc faptele impardonabile, de trista amintire ale Monicai MACOVEI-indeosebi incepand cu anul 2012- care, prin raspandirea de zvonuri false privind lovitura de stat a defaimat tara si institutiile ei, a savarsit un atentat la siguranta nationala prin defaimarea a doua institutii fundamentale -VOTUL POPORULUI si PARLAMENTUL.
NB -Se pare ca in curand va fi depusa o plangere penala pentru inalta tradare si complicitate -prin atacuri la siguranta nationala- penru BASESCU Traian, MACOVEI Monica, KOVESI Laura Codruta, MORAR Daniel, ZEGREAN Augustin, s.a.
2. Ar trebui sa aveti permanent in minte celebra intrebare:
„Inainte de a intreba ce face tara pentru tine, intreaba-te ce ai facut tu pentru tara!”
3. Bunele intentii nu inseamna si buna credinta; buna credinta inseamna mult mai mult. Poate va amintiti ca „si iadul este pavat cu intentii bune”.
Si va mai amintesc o vorba din popor „Si purtatorii ilegali de creier, pot fi plini de intentii bune”.
Poate ne aratati/demonstrati ca puteti realiza o „intoarcere cu piosenie si respect” spre statul roman, incepand cu institutiile fundamentale ale lui si nu in ultimul rand spre poporul roman.

Emil Ionescu