Scrisoare deschisa
Către Livia Doina STANCIU,
Procuror, Presedinte ICCJ
Laura Codruta KOVESI,
Procuror sef DNA
Ref: Cazul Mariana RARINCA
Parlamentul Romaniei

D-na procuror Stanciu,
Ati declarat ca „plangerea” domnului presedinte Calin Popescu Tariceanu nu are temei legal.
Intelegand ca sunteti (si nu este prima data) –in cel mai bun caz- analfabeta constitutional, va supun studierii/conspectarii, art. 61(1) din Constitutie:
”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”
Parlamentul se dovedeste a nu mai fi ”un adormit ascultator” ci un rebel si trebuie pus urgent pamant pe gura acestui rebel. Recunoasteti?
In noiembrie 2014 cand ati acuzat Guvernul de ”vina” ca nu a incalcat legea privind stabilirea si organizarea sectiilor de vot intre cele doua tururi ati savarsit doua infractiuni grave: „raspandirea de informatii false si obstructionarea activitatii normale a Guvernului”.
Sper ca avand capacitatea de a intelege aceste notiuni elementare dar fundamentale, veti realiza ca Parlamentul prin reprezentantii sai, are nu numai dreptul ci si obligatia de a-i apara pe cetateni de abuzuri din partea unor diversi sus-pusi (ex: Presedintele ICCJ, Procurorul Sef DNA, s.a.).
Ati declarat ca nu aveti motiv sa demisionati. Este evident ca ”cei 7 ani de acasa”, morala, probitatea profesionala nu sunt punctele Dvs. forte. Va mentineti in continuare declaratia?!
Este evident ca, sentimentul Dvs. de impunitate se bazeaza pe un dispret total fata de oamenii „de rand”.
D-na procuror Kovesi,
Sunt notorii actiunile desfasurate sub ”bagheta” Dvs. contra a doua institutii fundamentale, respectiv VOTUL POPORULUI si PARLAMENTUL.
Conform legii nr. 51 din 1991 privind siguranta nationala a Romaniei, astfel de actiuni constituie amenintari/atentate la sigurata nationala, infractiune care se sanctioneaza cu inchisoare.
Cazul Rarinca nu este primul cand, ingrijorata de propriile fapte/raspunderi, calcati si mai rau in strachini. Incepand cu acoperirea infractiunii lui Morar Daniel de ”legiferare” a imunitatii lui Basescu Traian, trecand prin multiplele infractiuni legate de referendumul din anul 2012 si ajungand la ”candoarea” recursului in anulare in cazul Rarinca va scufundati tot mai mult in ”mocirla de laturi” de care vorbea dl. Iohannis.
D-nelor procurori,
Ma simt, ca si d-na Rarinca cu demnitatea de cetatean roman, calcata in picioare.
Tineti cu strasnicie de scaunele pe care le ocupati, ingrijorate/disperate de ce se poate afla (secretul lui Polichinele), daca se cerceteaza sub scaunele Dvs.
Unii cred ca procurorul Kovesi se lupta sa-l salveze pe procurorul Stanciu. De fapt procurorul Kovesi este ingrijorata/disperata sa-si salveze si propria-i piele, pentru multe infractiuni savarsite de cativa procurori sub „bagheta” sa.
Constitutia prevede ca „nimeni nu este mai presus de lege” si nici o lege nu absolva de raspundere penala procurori/judecatori pentru savarsirea de infractiuni contra cetatenilor obisnuiti. Gresiti profund crezand ca partile ticaloase ale unui sistem pot supravietui sine die.
Poporul spune „de ce ti-e frica nu scapi!” Sa fiti sigure de asta doamnelor procurori.
NB – va trimit atasat inca odata o parte din scrisorile deschise adresate anterior.
Emil Ionescu