Pornind de la principiul ca unde nu faci foc nu iese fum, redam un fragment dintr-un articol wikileaks cu privire la activitatile mai putin cunoscute ale presedintelui roman.

Se confirmă acuzaţiile : "Trafic de arme"? In acest timp, economia României se prăbuşeşte...

 
Presedintele este considerat "un scut pentru retelele teroriste" * Obama a fost informat despre traficul de armament pe care-l face Romania cu tari arabe indizerabile * Reteaua pune in pericol integritatea viitorului scut antiracheta din Europa * Joe Biden catre Basescu: "Barack Obama va vorbi cu viitorul presedinte al Romaniei!" * Tradus din limbaj diplomatic asta inseamna: "Pa!" * In cele ce urmeaza - lista agentilor acoperiti arabi ce actioneaza nestingheriti pe teritoriul Romaniei, care a ridicat suspiciuni intre congresmenii SUA * O retea care colaboreaza strans cu agentii SRI si despre care Comunitatea de Informatii n-a facut vorbire niciodata * Filiera cu legaturi in zona Omar Hayssam, cap de pod al retelelor teroriste
 Nota - Amintim ca informatiile despre traficul cu arme patronat prin filiera Basescu au fost facute publice, in premiera, de catre Agentia de Investigatii Media, pe data de 26.10.2009, orele 18.45 , cu o zi inainte de declansarea scandalului mediatic. In supratitlul articolului avertizam despre "Culisele unui scandal diplomatic gata sa explodeze". Iata ca a explodat!
 Download raport UNIDIR : http://www.agentia.org/img_editor/userfiles/file/undirraport.pdf
 Prezentam in cele ce urmeaza culisele unui scandal diplomatic. Explicatia de ce n-a fost primit Traian Basescu la presedintele SUA, Barack Obama. Fapt uimitor, pentru ca la inceputul mandatului sau, Basescu se declarase un sprijinitor al axei Washington-Londra-Bucuresti. Nu scandalul "marelui licurici" a fost cel care i-a pus bete-n roate.
 La recenta vizita in Romania a lui Joe Biden, dupa vizita de la Cotroceni, vice-presedintele SUA a declarat: "Barack Obama se va intalni cu viitorul presedinte al Romaniei!". Un mesaj clar: SUA nu-l doresc pe Basescu presedinte, ci prefera pe cineva din opozitie. Sursele Agentiei spun ca n-ar fi vorba de Mircea Geoana - in ciuda faptului ca actualul presedinte al PSD a fost ambasador in SUA -, ci preferatul ar fi Crin Antonescu.
 Conform documentelor Agentiei, Raportul UNIDIR (care poate fi descarcat mai sus si care a fost trimis si Ambasadei Romaniei din Washinghton, vezi scrisoarea de mai jos),Traian Basescu este considerat de administratia americana unul dintre sustinatorii, indirecti, ai terorismului.
 
Concluzia consta in faptul ca 50 de membri ai Camerei Reprezentanţilor au trimis o scrisoare către preşedintele Barack Obama, considerand invazia de arme romaneşti ca un pericol major pentru securitatea SUA. Si faptele vorbesc de la sine. Doi directori FBI s-au deplasat, in aceasta toamna la Bucureşti. Astfel, directorul Biroului de Relaţii Internaţionale al FBI, Sean Joyce, şi cu directorul Diviziei de Criminalitate Informatică din cadrul FBI, Shawn Henry s-au intalnit cu procurorul general, Laura Codruţa Kövesi.
 Desi nu a transpirat mare lucru din intalnirea acestora, AIM a aflat ca unul din subiectele discutate a fost contrabanda de arme romaneşti. Neoficial, inca, s-a mentionat faptul că regimul Băsescu a devenit "un scut pentru terorismul internaţional". Iar de la acest scut, la Scutul Antiracheta din Europa sunt incompatibilitati majore.
 Siria si Palestina, tari prietene
 Acum un an, Traian Basescu vizita Siria. Din delegatia oficiala lipseau si premierul si ministrul de externe, fiind in schimb prezenta sotia sa, Maria. Deplasarea viza restabilirea contactelor economice. Este stiuta relatia de bun parteneriat dintre Romania si Siria, din punctul de vedere a exportului, respective importului de arme. Izolată multă vreme pe plan diplomatic, Siria a revenit în ultimul timp în atenţia statelor Uniunii Europene după ce preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a invitat pe omologul sau al-Assad, in ciuda criticilor opiniei publice, la Ziua Franţei.
 La festivităţile de pe 14 iulie de pe Champs Élysées, al-Assad a fost asezat de protocolul francez alături de Traian Băsescu. Tot atunci, seful statului roman a declarat că a avut o scurtă intalnire bilaterală cu omologul sau sirian, fara a preciza subiectul discuţiei.
Presa internationala a relevant faptul ca  Bashar al-Assad conduce la Damasc, un regim autoritar. Mai mult, asupra sa planeaza si suspiciuni in legatura cu implicarea Siriei in atentatul terorist asupra fostului premier libanez Rafic Hariri.Nu cu mult timp in urma, presedintele Traian Basescu s-a intalnit, in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.
In cadrul discutiilor, presedintele si-a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Se doreste astfel, revenirea in masa a studentilor palestinieni in Romania, ca pe vremea lui Ceausescu, atunci cand, acestia aveau si baze de antrenament pentru lupta terorista.
Integral la adresa: http://wikileaks-ro.blogspot.com/2011/03/fbi-pe-urmele-lui-basescu-se-confirma.html