AGRESIUNE ATIPICA ASUPRA ROMANIEI LA MOMENTUL ACTUAL. ROLUL MILITARILOR DIN MINISTERUL APARARII NATIONALE, MINISTERUL DE INTERNE, S.R.I., S.I.E. SI ALTE SISTEME IN SITUATIA MOMENTULUI

In acest moment de inceput de secol si mileniu, situatia politico-economica, financiara si nu in ultimul rand cea sociala si militara, trec prin schimbari fara precedent. Efectele mult trambitatei mondializari, isi fac ceas de ceas tot mai simtita prezenta. Geopolitic, se produc neasteptate modificari, vizibile si pentru cei mai neavizati observatori.  Se retraseaza clar axe noi, separatii noi intre nord si sud, intre est si vest, tarile bogate si tarile sarace, intre diferite culturi si religii ori intre armatele tarilor potente tehnologic si cele modeste ca efective si dotare. Se observa o redimensionare a aliantelor politice, economice, militare. In scurt timp, tari puternice vor pierde, fara tagada suprematia, iar altele vor accede in varful piramidei, este cazul Chinei. Un alt element demn de subliniat este o incercare reusita de regrupare a statelor cu populatie preponderent musulmana. In acest context mondial complex, Romania are o atitudine pendulanta, cu o directie deloc clara, stabila, pe o harta geopolitica cuprinsa intre axa Bucuresti-Londra-Wasington si statele Uniunii Europene. Axe care in  numeroase cazuri nu vibreaza pe aceeasi lungime de unda.
De ce acest lucru? Foarte simplu! Romania de peste douazeci de ani nu isi mai foloseste locul. Chiar mai mult, este agresata constant, metodic si continuu prin actiuni politice, economice, financiare si sociale.
Nu este adevarat? Se poate nega? In nici un caz! Pot fi date o multitudine  de exemple, dar ne vom rezuma la cel militar. De ce? Pentru ca este domeniul cel mai important, vital pentru un stat ce se doreste a fi si ramane independent, suveran, indivizibil si unitar. Armata este si trebuie sa ramana, impreuna cu celelalte sisteme de securitate si ordine publica, coloana vertebrala a statului.
Agresiunea manifestata asupra Romaniei, cu deosebire asupra acestor componente militare ale sale, este una atipica, bine directionata din interiorul si exteriorul granitelor. Ce se doreste? Ingenuncherea pe toate coordonatele, distrugerea statului.  Rezultanta este clara, pentru a desfiinta statul, este necesara distrugerea Sistemului National de Siguranta, Ordine Publica si Aparare. Din ce este alcatuit sistemul? Nu cumva tocmai din acei oameni in uniforma, adica militarii, fie ca sunt din S.R.I., S.I.E, M.A.I. si nu in ultimul rand din M.Ap.N. Nu cumva intr-un limbaj mai putin elevat: „omori calul care trage atelajul pentru a impiedica deplasarea lui”.
Am promis ca voi exemplifica cele expuse pana acum. Acest exemplu se va referi cu date complete tocmai la acei militari pe care i-am amintit la urma. Cadrele M.Ap.N, militari ai armatei Romane, sub pretextul necesitatii alinierii la armatele membrelor N.A.T.O. au fost continuu si masiv disponibilizate.Oamenii de o mare probitate morala, profesionala si militara, de la generali, ofiteri, subofiteri si militari in termen nu si-au mai gasit locul in sistem. Zeci de mii de specilisti de inalta clasa, au primit in contra partida pentru ani de munca onesta plina de privatiuni, ei si familiile lor, o condamnare civica din partea guvernantilor, la foame. Acesti oameni au primit, in locul recunoasterii sacrificiilor pe care le-au indurat, dispret, dezonoare, cinism, minciuni.
Toate acestea in numele asa-zisei „modernizari a armatei”.
Concret au fost desfiintate unitati militare si mari unitati de traditie in istoria Romaniei. Decizii aberante care frizau paranoia, au fost redresate economic. Asa s-a „profesionalizat” armata romana.
In cifre, pentru cei care nu vad realitatea: in 1989 armata avea un efectiv de 235 000 militari activi (generali, ofiteri, subofiteri, militari in termen).

Cum s-a profesionalizat armata?
-          In anul 1998: 36 500 militari au fost trecuti in rezerva(pardon - disponibilizati)
-          La 31 decembrie 2003: alti 14 252 militari i-au urmat
-          Diferenta pana la 75 000 de militari a disparut pana in anul 2007
-          O ultima „transa de profesionalizare” s-a consumat la 31 decembrie 2009.
Ce se va intampla pana in anul de gratie 2015? Armata va avea cel mai puternic efectiv fata de o perioada asemanatoare Evului Mediu.
Iata o concluzie a unui serviciu informativ cunoscut, C.I.A., citez: „nici o alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare in anii de dupa revolutie!”
Stimati militari ai Romaniei, va mai este necesar un comentariu? Trebuie oare sa mai fie insirate exemple din M.A.I, S.R.I.,S.I.E., etc, colegi ai dumneavoastra?
Va mai intrebati ce inseamna aceasta?
Nu credeti ca este in pericol insasi fiinta Statului Roman? Acest popor este sortit infometarii, mortii, neantului istoriei? Oare suntem asa de batrani si neputinciosi pentru a face jocul tradarii de neam si tara? Juramantul pe care l-am depus Romaniei, nu mai inseamna nimic pentru noi, osteni ajunsi la pensie, dar nu si la apusul vietii?
Daca nu ati uitat toate acestea, daca va ganditi la viitorul copiilor si nepotilor, aratati cine sunteti cu adevarat! Nu lasati sleahta vremelnica a Puterii sa va dispretuiasca, sa va umileasca, sa va dezonoreze!

TRAIASCA IN VECI ROMANIA!

                                                                                                        
Col(r) Condrut Marian